RECENZJA

Mock. Pojedynek, Marek Krajewski

Były pojedynki, romanse, rozrywki, a gdzie kryminał? Właśnie między nimi... Z tego powodu często nie czułam, że czytam książkę należącą do tego gatunku.

22 października 2018

RECENZJA

Czarownice nie płoną, Jenny Blackhurst

Blackhurst pod płaszczykiem powieści rozrywkowej przekazuje nieco refleksji o świecie.

19 października 2018

RECENZJA

Kontratyp, Remigiusz Mróz

„Kontratyp” to po prostu jazda bez trzymanki – prawdziwy rollercoaster emocji, idealny dla czytelników spragnionych mocnych wrażeń.

15 października 2018

RECENZJA

Zanurzyć się w mrok, Tim Weaver

W mrok wykreowany przez Tima Weavera zdecydowanie warto się zanurzyć.

11 października 2018

RECENZJA

Pani Henryka i morderstwo w pensjonacie, Katarzyna Gurn

„Pani Henryka i morderstwo w pensjonacie” to lekka, humorystyczna opowieść kryminalna, nawiązująca do tradycyjnej odsłony gatunku.

08 października 2018

RECENZJA

Saga lwowska, Petro Jacenko

W tej książce zresztą śmierć nierozerwalnie łączy się z miłością. Kto kocha, zabija. A że dla bohaterów miłość jest najważniejsza…

04 października 2018

RECENZJA

Wirus, Graham Masteron

Bez dwóch zdań: ta książka szokuje, intryguje i przeraża.

01 października 2018

RECENZJA

Skaza, Robert Małecki

Robert Małecki „Skazą” rozpoczął nowy powieściowy cykl. I zrobił to w doskonałym stylu!

27 września 2018

RECENZJA

Okiem bibliotekarza: Decyzja, Charlotte Link

Po Charlotte Link czytelnik spodziewa się klarownej, wciągającej lektury. W przypadku „Decyzji” mam – nomen omen – kłopot z decyzją.

25 września 2018

RECENZJA

Noc ósma, Sebastian Fitzek

Czy mamy pewność, że sytuacja wykreowana przez Fitzka pozostanie jedynie fikcją literacką?

24 września 2018

RECENZJA

Coraz głębiej, Laura Lippman

Jeśli szukasz lekkiej i niewymagającej myślenia powieści o nieskomplikowanej fabule – „Coraz głębiej” Laury Lippman nie jest dobrym wyborem.

20 września 2018

RECENZJA

Tajemnicze domostwo (gra)

„Tajemnicze domostwo” to towarzyska gra planszowa, której osią jest morderstwo, nie powinno więc nikogo dziwić, że chętnie po nią sięgnęłam.

17 września 2018

RECENZJA

Zgadnij kto, Chris McGeorge

Autor wykorzystuje znane już i sprawdzone wzory, ale wykorzystuje je dobrze.

13 września 2018

RECENZJA

Ofiara, Max Czornyj

Z „Ofiarą” Maxa Czornyja jest jak z przejażdżką rollercoasterem.

10 września 2018

RECENZJA

Ostre przedmioty, Gillian Flynn

Dawno nie cieszyłam się tak z faktu, że skończyłam czytać jakąś książkę.

06 września 2018


POPULARNE





KONKURSY W TOKU

Konkurs z Karuzelą

do 18 grudnia 2018 (wtorek)

Konkurs z Zabójczą bielą

do 16 grudnia 2018 (niedziela)