RECENZJA

Gniazdo, Terry Goodkind

„Gniazdo” z pewnością miało potencjał na bycie thrillerem nietuzinkowym. Niestety: okazało się idealnym przykładem tego, jak zmarnować świetny pomysł.

21 czerwca 2018

RECENZJA

Milczący świadek, Alan Drew

To synteza powieści detektywistycznej, thrillera oraz dramatu.

18 czerwca 2018

RECENZJA

Terapia, Sebastian Fitzek

Czegokolwiek by o tej powieści nie napisać, ma dwie cechy, bez których thriller nie może się obejść.

11 czerwca 2018

RECENZJA

Horyzont zła, Haylen Beck

Choć autor umiejętnie łączy wszystkie stworzone przez siebie historie, książka sprawia wrażenie trzeszczącej w szwach.

04 czerwca 2018

RECENZJA

Ona to wie, Lorena Franco

Ilekroć otworzymy książkę, czytamy tę samą historię, a jakby inną, odmienną konstelację bohaterów i wątków.

28 maja 2018

RECENZJA

Miasteczko Crimson Lake

Spod ręki autorki wyszła powieść, która okazała się naprawdę ciekawa, klimatyczna i wciągająca. Wszystko dzięki odrobinie literackiego talentu i lekkiemu pióru, które ...

25 maja 2018

RECENZJA

Przedawnienie, Jiri Brezina

Zastanawiam się, czy wydawnictwo Afera ma nosa do dobrych powieści, czy po prostu Czesi piszą świetne kryminały.

21 maja 2018

RECENZJA

Sekrety zmarłych, Carol Wyer

Wyer serwuje to, co lubię. Surowy, posępny, wietrzny i deszczowy klimat Anglii, potwierdzający przy okazji tezę, że jeśli rasowy kryminał, to właśnie angielski.

18 maja 2018

RECENZJA

Z nienawiści do kobiet, Justyna Kopińska

Justyna Kopińska otwiera czytelnikom oczy na świat, jakiego nie lubimy i nie chcemy.

16 maja 2018

RECENZJA

Żmijowisko, Wojciech Chmielarz

Jest w „Żmijowisku” to, co każdy thriller mieć powinien: mrok. Mroczna jest tu atmosfera, mroczne otoczenie, mroczni bohaterowie. Wszędzie mrok.

14 maja 2018

RECENZJA

Zanim pozwolę ci wejść, Jenny Blackhurst

Nie mamy chyba jeszcze w Polsce odpowiednika angielskiego określenia „page turner”, oznaczającego książkę, którą czyta się błyskawicznie, tak właściwie, jak gdyby ...

07 maja 2018

RECENZJA

Szpadel, Lize Spit

Jest w tym i urok, i mrok, czasem jest także niemal odpychająca, dosadna brutalność, ale o to właśnie chodzi.

02 maja 2018

RECENZJA

Ślepy archeolog, Marta Guzowska

Wiedza autorki pozwala jej opisywać te tematy swobodnie, ze swadą, tak, że czytelnik ani przez chwilę się nie nudzi, za to z przyjemnością chłonie informacje.

30 kwietnia 2018

RECENZJA

Stało się, Magda Kuydowicz

Dla mnie jeśli kryminał, to tylko na poważnie. Śmiertelnie poważnie.

26 kwietnia 2018

RECENZJA

Nocna runda, Lee Child

Największe wrażenie zrobiły na mnie tym razem nie przygody bohatera, a… opisy przyrody.

23 kwietnia 2018


POPULARNE





KONKURSY W TOKU

Konkurs z Elgar

do 26 sierpnia 2018 (niedziela)

Konkurs z Kłamcą

do 23 sierpnia 2018 (czwartek)