RECENZJA

Na polanie wisielców, Robert Dugoni

„Na polanie wisielców” jest w gruncie rzeczy opowieścią o tym, że człowiek nie zawsze potrafi żyć z brzemieniem popełnionego przez siebie grzechu.

02 lipca 2018

RECENZJA

Poprosisz mnie o śmierć, Peter James

Najlepiej wypada główny zły tej powieści, prawdziwy psychopata, ale pełen wdzięku i inteligentny. Psychopata realistyczny i przekonujący, a co za tym idzie, także ...

28 czerwca 2018

RECENZJA

Policjanci. Ulica, Katarzyna Puzyńska

Bohaterowie tej książki opowiadają o tym, jak to jest być polskim policjantem. Bez teoretyzowania, ale nie bez refleksji.

25 czerwca 2018

RECENZJA

Gniazdo, Terry Goodkind

„Gniazdo” z pewnością miało potencjał na bycie thrillerem nietuzinkowym. Niestety: okazało się idealnym przykładem tego, jak zmarnować świetny pomysł.

21 czerwca 2018

RECENZJA

Milczący świadek, Alan Drew

To synteza powieści detektywistycznej, thrillera oraz dramatu.

18 czerwca 2018

RECENZJA

Terapia, Sebastian Fitzek

Czegokolwiek by o tej powieści nie napisać, ma dwie cechy, bez których thriller nie może się obejść.

11 czerwca 2018

RECENZJA

Horyzont zła, Haylen Beck

Choć autor umiejętnie łączy wszystkie stworzone przez siebie historie, książka sprawia wrażenie trzeszczącej w szwach.

04 czerwca 2018

RECENZJA

Ona to wie, Lorena Franco

Ilekroć otworzymy książkę, czytamy tę samą historię, a jakby inną, odmienną konstelację bohaterów i wątków.

28 maja 2018

RECENZJA

Miasteczko Crimson Lake

Spod ręki autorki wyszła powieść, która okazała się naprawdę ciekawa, klimatyczna i wciągająca. Wszystko dzięki odrobinie literackiego talentu i lekkiemu pióru, które ...

25 maja 2018

RECENZJA

Przedawnienie, Jiri Brezina

Zastanawiam się, czy wydawnictwo Afera ma nosa do dobrych powieści, czy po prostu Czesi piszą świetne kryminały.

21 maja 2018

RECENZJA

Sekrety zmarłych, Carol Wyer

Wyer serwuje to, co lubię. Surowy, posępny, wietrzny i deszczowy klimat Anglii, potwierdzający przy okazji tezę, że jeśli rasowy kryminał, to właśnie angielski.

18 maja 2018

RECENZJA

Z nienawiści do kobiet, Justyna Kopińska

Justyna Kopińska otwiera czytelnikom oczy na świat, jakiego nie lubimy i nie chcemy.

16 maja 2018

RECENZJA

Żmijowisko, Wojciech Chmielarz

Jest w „Żmijowisku” to, co każdy thriller mieć powinien: mrok. Mroczna jest tu atmosfera, mroczne otoczenie, mroczni bohaterowie. Wszędzie mrok.

14 maja 2018

RECENZJA

Zanim pozwolę ci wejść, Jenny Blackhurst

Nie mamy chyba jeszcze w Polsce odpowiednika angielskiego określenia „page turner”, oznaczającego książkę, którą czyta się błyskawicznie, tak właściwie, jak gdyby ...

07 maja 2018

RECENZJA

Szpadel, Lize Spit

Jest w tym i urok, i mrok, czasem jest także niemal odpychająca, dosadna brutalność, ale o to właśnie chodzi.

02 maja 2018


POPULARNE





KONKURSY W TOKU

Konkurs z Czarownicami

do 25 października 2018 (czwartek)

Konkurs z Cobenem

do 22 października 2018 (poniedziałek)

Konkurs z Gibbonsem

do 18 października 2018 (czwartek)