Portal Kryminalny - Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
<a href=http://www.portalkryminalny.pl/component/option,com_registration/task,register/>Rejestracja</a>Rejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tdd
2007-06-22, 13:54
Pitbull, Patryk Vega
Autor Wiadomość
despero
Picciotto

Wysłany: 2007-06-22, 13:52   Brawo brawo brawo!

Cytat:
Vega wykorzystał znakomicie swe doświadczenie dokumentalisty i stworzył serial łączący w sobie obyczajówkę,  reportaż, sensację,  autokomentarz i solidny dramat. Co trzeba zaznaczyć wyraźnie i mocno: po raz pierwszy w ...
Brawo dla Vegi i dla aktorów i Luki za muzykę i dla wszystkiego co się ukazuje na ekranie w tym naaaaajlepszym polskim serialu w Polsce, brawo jeszcze raz brawo! Ja proponuję pozbierać cytaty, kopalnia ich byla tam i wpisywaćć tutaj te najlepsze ok? Ja zaczynam, oto mój favorite:

\"Zegarek mi dał, szwajcarski. Żebym szanował każdą minutę z żoną, bo nie wiem jaki skarb biorę. I to jest ten zegarek. I ja ci go teraz daję. Ty pewnie chcesz zapytać, czy ja tak chodziłem jak ten zegarek, co? A ja go się właśnie k%$#rwa teraz pozbywam!\"

Miodzio, oczywiście, jeśli ktoś zna kontekst filmowy, hi hi hi! pozdro, desper

tdd
Soldati

Wysłany: 2007-06-22, 14:03   

Ja także jestem zdania, że Pitbullowi trzeba robić jak najlepszą prasę. Chodzą na mieście słuchy, ze Vega przymierza się do trzeciej części, i boję się, że przedobrzy tym razem, hmm... Zobaczymy jednak.

Dobra, dorzucę i ja cytacik, choć dużo tego. To może taki niewinny na początek:

BANDZIOR : /szeptem/ Kim jesteś dziadu?
GEBELS /nachylając się/ Co?
BANDZIOR : Kim jesteś dziadu?
GEBELS: Szukam Śruby.
BANDZIOR : To idź do Castoramy

;) Over and Out;)
- A mogę sobie obrać pomarańczkę?

Siostrzyczka, Raymond Chandler

panicz wampir
Picciotto
Kocham Dżemik

Wysłany: 2007-06-22, 15:55   

Cytat:
Vega wykorzystał znakomicie swe doświadczenie dokumentalisty i stworzył serial łączący w sobie obyczajówkę, reportaż, sensację, autokomentarz i solidny dramat. Co trzeba zaznaczyć wyraźnie i mocno: po raz pierwszy w ...

...znaczy w sumie nie ma po co, bo ileż można powtarzać że to najwartościowsze, najmniej pretensjonalne i najbardziej wiarygodne kino o policji w tym kraju...

ale jedno co można, to cytować można:

\"...- O! pan naczelnik to nową kamizelkę ma
- Aaa, wziąłem pierwszą z brzegu...
...
...na iso to pan masz pieniądze a na pożądne kamizelki to nie ma...\"

\"...- ty kapuj trochę, towar jest nieruszony, ciężarówka też, to co on jakiś wielki zbój był? wrogów miał? komu zależy żeby kierowce odstrzelić? on tester był!
- jaki deser?
- tester!! Miastowi jak chcą nowego doktora przetestować...
- jakiego doktora?
- eliminatora takiego... to go wiozą na taki parking jak tu i każą mu odstrzelić pierwszego z brzegu, na niego padło...\"

i tak mnożyć można...

bazylia
Giovane D'Onore

Wysłany: 2010-04-20, 23:40   

Super, super i jeszcze raz super, żałuję, ze przegapiłam trochę serialowych odcinków

MxGx
Giovane D'Onore

Wysłany: 2010-08-10, 14:06   

Nic straconego ;)
Ja właśnie pierwszy raz oglądam, codziennie 1 odcinek z pewnego sympatycznego portalu...
Oczywiście kasuje po 48 godzinach !!!

A tak w ogóle to witam się z forumowiczami!

Odpowiedz do tematu