Vega wykorzystał znakomicie swe doświadczenie dokumentalisty i stworzył serial łączący w sobie obyczajówkę, reportaż, sensację, autokomentarz i solidny dramat. Co trzeba zaznaczyć wyraźnie i mocno: po raz pierwszy w ...
Brawo dla Vegi i dla aktorów i Luki za muzykę i dla wszystkiego co się ukazuje na ekranie w tym naaaaajlepszym polskim serialu w Polsce, brawo jeszcze raz brawo! Ja proponuję pozbierać cytaty, kopalnia ich byla tam i wpisywaćć tutaj te najlepsze ok? Ja zaczynam, oto mój favorite:
\"Zegarek mi dał, szwajcarski. Żebym szanował każdą minutę z żoną, bo nie wiem jaki skarb biorę. I to jest ten zegarek. I ja ci go teraz daję. Ty pewnie chcesz zapytać, czy ja tak chodziłem jak ten zegarek, co? A ja go się właśnie k%$#rwa teraz pozbywam!\"
Miodzio, oczywiście, jeśli ktoś zna kontekst filmowy, hi hi hi! pozdro, desper
Ja także jestem zdania, że Pitbullowi trzeba robić jak najlepszą prasę. Chodzą na mieście słuchy, ze Vega przymierza się do trzeciej części, i boję się, że przedobrzy tym razem, hmm... Zobaczymy jednak.
Dobra, dorzucę i ja cytacik, choć dużo tego. To może taki niewinny na początek:
BANDZIOR : /szeptem/ Kim jesteś dziadu?
GEBELS/nachylając się/ Co?
BANDZIOR : Kim jesteś dziadu?
GEBELS: Szukam Śruby.
BANDZIOR : To idź do Castoramy
;) Over and Out;)
_________________ - Czy pan pije, panie Marlowe?
- No, skoro już pani o tym wspomniała...
- Nie sądzę, żebym mogła zatrudnić detektywa używającego alkoholu pod jakąkolwiek postacią. Nie pochwalam nawet palenia papierosów.
- A mogę sobie obrać pomarańczkę?
Vega wykorzystał znakomicie swe doświadczenie dokumentalisty i stworzył serial łączący w sobie obyczajówkę, reportaż, sensację, autokomentarz i solidny dramat. Co trzeba zaznaczyć wyraźnie i mocno: po raz pierwszy w ...
...znaczy w sumie nie ma po co, bo ileż można powtarzać że to najwartościowsze, najmniej pretensjonalne i najbardziej wiarygodne kino o policji w tym kraju...
ale jedno co można, to cytować można:
\"...- O! pan naczelnik to nową kamizelkę ma
- Aaa, wziąłem pierwszą z brzegu...
...
...na iso to pan masz pieniądze a na pożądne kamizelki to nie ma...\"
\"...- ty kapuj trochę, towar jest nieruszony, ciężarówka też, to co on jakiś wielki zbój był? wrogów miał? komu zależy żeby kierowce odstrzelić? on tester był!
- jaki deser?
- tester!! Miastowi jak chcą nowego doktora przetestować...
- jakiego doktora?
- eliminatora takiego... to go wiozą na taki parking jak tu i każą mu odstrzelić pierwszego z brzegu, na niego padło...\"