Portal Kryminalny - Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
<a href=http://www.portalkryminalny.pl/component/option,com_registration/task,register/>Rejestracja</a>Rejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Był sobie złodziej, Jacek Skowroński
Autor Wiadomość
peterdik
Giovane D'Onore

Wysłany: 2009-07-25, 14:19   Wyśmienicie spedzony czas

Cytat:
Co tu kryć – Jacek Skowroński przyszedł do czytelników z historyjką zaiste wymyślną. Już sam początek powieści sensacyjnej Był sobie złodziej jest niezły i zaskakujący: oto do mieszkania w nowym apartamentowcu w Warszawie wchodzi ksiądz z duszpasterską wizytą u nowych lokatorów. Rozmawia miło, święci pomieszczenia, niby normalka, ale okazuje się, że to przebieraniec. Bo… Ale po kolei – głównym bohaterem a zarazem narratorem opowieści jest złodziej, co więcej – jak sam sie ...
Wartka akcja, humor, nieprzewidywalna fabula. Czy można chcieć czegoś więcej od książki? Wielkie brawa, czekam na jeszcze.

Łasic
Giovane D'Onore
Roztrzepaniec

Wysłany: 2009-08-03, 15:00   Był sobie...

Jest to opowieść przede wszystkim przewrotna. Sięgamy po lekturę i po chwili kibicujemy facetowi, który świat powinien oglądać zza kratek. To nie jest kolejna historia o wybitnie zdolnym policjancie/detektywie, który odwala niewdzięczną robotę, a czytelnik poznaje skomplikowaną i niebanalną osobowść bohatera... Nie. Ta książka to przygoda.

Napisana lekko i finiezyjnie, poczucia humoru nie brakuje. Postacie drugoplanowe nie zostały potraktowane po macoszemu, są żywe i prawdziwe, ciekawe przede wszystkim. Mamy gościa, który podpiera ściany monopolowego i dziewczynę, na którą 99% mężczyzn nawet by nie spojrzało. Galeria osobliwości, a każda z nich intryguje nie mniej niż sam bohater.

A złodziej... pewnie nie jedna czytelniczka już zakochała się w tym draniu. Mam nadzieję, że jeszcze spotkam go na kartach następnych powieści.

skowron
Picciotto
Jacek Skowroński

Wysłany: 2009-08-06, 20:40   

Dziękuję za tak miłe słowa, choć nie jestem pewien, czy spotkasz go jeszcze w następnych książkach, ale nigdy nic nie wiadomo... ;-)

Właśnie wybieram się nad morze, gdzie w Gdańsku 8-go sierpnia o godz. 15-tej w empiku Galerii Bałtyckiej odbędzie się spotkanie autorskie połączone z prezentacją, niektórych aspektów złodziejskiego fachu. Serdecznie zapraszam, gdyby akurat ktoś przechodził w pobliżu. Tylko proszę pilnować portfeli...

tygryska
Giovane D'Onore

Wysłany: 2009-09-05, 20:17   

na Polconie mnie zacheciles do przeczytania ksiazki ;) kupiona zostanie w przyszlym tygodniu (czekac musiala na moja wyplate... zycie...)
kolega ktory ze mna byl rowniez kupil - wiec... na pewno dwoch czytelnikow zyskales - jak przeczytam to napisze co mysle ;)

skowron
Picciotto
Jacek Skowroński

Wysłany: 2009-09-09, 08:51   

Każdy czytelnik jest tym najważniejszym, a jego opinia najcenniejsza! Pisze się wyłącznie dla nich, i wcale nie po to, by zmieniać świat, ale żeby się na chwilę od niego oderwać ;-)
Pozdrawiam serdecznie.

tygryska
Giovane D'Onore

Wysłany: 2009-11-13, 14:53   

poczytalam :) ogolnie duzy plus jak na debiut ;) nastepna prosze jeszcze lepszą książkę, troche mi wątek romansowy przeszkadzal ale pewnie dla innych bylo tego romansu zbyt malo ;)

widac ze tematyka jest ci bliska :>
pozdrawiam
tysia

skowron
Picciotto
Jacek Skowroński

Wysłany: 2009-11-17, 22:55   

Więc tam był wątek romansowy?! O losie, nie potwierdzam, nie dementuję, lepiej być ostrożnym, gdy pisze się w pierwszej osobie...

A tematyka istotnie mi bliska, szczególnie stawianie ludzi w sytuacjach, w których podszepty sumienia zdają się nieco rozmijać z podszeptami przepisów prawa. Ciekawe swoją drogą, że ani razu nie spotkałem się z zarzutem, iż wyraźniej należy opowiadać się po stronie tegoż prawa. Czyżbyśmy społeczeństwo mieli bardziej tolerancyjne, niżby się mogło zdawać?

ghost331
Giovane D'Onore

Wysłany: 2010-05-15, 08:48   

An easy way to determine the changes that are needed in your swing is to have a partner examine your moves. Better yet, have your partner videotape your swing. In this way(ishiner), you can determine the changes that are needed so that your club will point directly towards the target and your swing will be on the correct plane.

discount golf clubs:http://www.istockgolf.com/

Odpowiedz do tematu