RECENZJA

Czarownice nie płoną, Jenny Blackhurst

Blackhurst pod płaszczykiem powieści rozrywkowej przekazuje nieco refleksji o świecie.

19 października 2018

RECENZJA

Kontratyp, Remigiusz Mróz

„Kontratyp” to po prostu jazda bez trzymanki – prawdziwy rollercoaster emocji, idealny dla czytelników spragnionych mocnych wrażeń.

15 października 2018

RECENZJA

Pani Henryka i morderstwo w pensjonacie, Katarzyna Gurn

„Pani Henryka i morderstwo w pensjonacie” to lekka, humorystyczna opowieść kryminalna, nawiązująca do tradycyjnej odsłony gatunku.

08 października 2018

RECENZJA

Saga lwowska, Petro Jacenko

W tej książce zresztą śmierć nierozerwalnie łączy się z miłością. Kto kocha, zabija. A że dla bohaterów miłość jest najważniejsza…

04 października 2018

RECENZJA

Wirus, Graham Masteron

Bez dwóch zdań: ta książka szokuje, intryguje i przeraża.

01 października 2018

RECENZJA

Skaza, Robert Małecki

Robert Małecki „Skazą” rozpoczął nowy powieściowy cykl. I zrobił to w doskonałym stylu!

27 września 2018

RECENZJA

Okiem bibliotekarza: Decyzja, Charlotte Link

Po Charlotte Link czytelnik spodziewa się klarownej, wciągającej lektury. W przypadku „Decyzji” mam – nomen omen – kłopot z decyzją.

25 września 2018

RECENZJA

Noc ósma, Sebastian Fitzek

Czy mamy pewność, że sytuacja wykreowana przez Fitzka pozostanie jedynie fikcją literacką?

24 września 2018

RECENZJA

Coraz głębiej, Laura Lippman

Jeśli szukasz lekkiej i niewymagającej myślenia powieści o nieskomplikowanej fabule – „Coraz głębiej” Laury Lippman nie jest dobrym wyborem.

20 września 2018

RECENZJA

Tajemnicze domostwo (gra)

„Tajemnicze domostwo” to towarzyska gra planszowa, której osią jest morderstwo, nie powinno więc nikogo dziwić, że chętnie po nią sięgnęłam.

17 września 2018

RECENZJA

Zgadnij kto, Chris McGeorge

Autor wykorzystuje znane już i sprawdzone wzory, ale wykorzystuje je dobrze.

13 września 2018

RECENZJA

Ofiara, Max Czornyj

Z „Ofiarą” Maxa Czornyja jest jak z przejażdżką rollercoasterem.

10 września 2018

RECENZJA

Ostre przedmioty, Gillian Flynn

Dawno nie cieszyłam się tak z faktu, że skończyłam czytać jakąś książkę.

06 września 2018

RECENZJA

Zanim zawisły psy, Jens Henrik Jensen

Po raz kolejny przeczytałam książkę nieznanego mi autora i po raz kolejny zostałam mile zaskoczona – tym razem historią z władzą i polityką w roli głównej, z ...

03 września 2018

RECENZJA

Hashtag, Remigiusz Mróz

Gdyby „Hashtag” został wydany anonimowo, nie domyśliłabym się, że to książka napisana przez Mroza.

30 sierpnia 2018


POPULARNE





KONKURSY W TOKU

Konkurs z Jego doskonałą dziewczyną

do 28 października 2018 (niedziela)

Konkurs z Czarownicami

do 25 października 2018 (czwartek)

Konkurs z Cobenem

do 22 października 2018 (poniedziałek)